Kannattaako suosia kitka- vai nastarenkaita?

By imatranauto-urheilu.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Kun on aika ostaa uudet talvirenkaat, moni autoilija pohtii samaa kysymystä; kannattaako suosia kitka- vai nastarenkaita, eikä tähän kysymykseen ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Olemme koonneet tälle sivulle joitakin vinkkejä, joiden avulla voit tehdä oikean päätöksen, pohtiessasi pitäisikö sinun käyttää autossasi kitka- vai nastarenkaita. Talvirenkaat eivät ole hankintana kovin halvat, minkä vuoksi valinnan tekemiseen tuleekin käyttää hieman aikaa.

Pohdi millaisissa olosuhteissa ajat pääasiassa

Pohtiessasi pitäisikö sinun suosia kitka- vai nastarenkaita, kannattaa pohtia aivan ensimmäiseksi millaisissa olosuhteissa ajat talvelle pääasiassa. Jos ajamasi tiet ovat erityisen liukkaita, kannattaa ehdottomasti suosia nastarenkaita, koska niissä on jäisellä tiellä enemmän pitoa kuin kitkarenkaissa. Erityisen pitäviä nastarenkaita kannattaa käyttää auton takaosassa.

Pohdi omaa ajotaitoasi

Seuraava asia, jota kannattaa pohtia, on oma ajotaitosi. Jos olet kokematon talviajaja, kannattaa yleensä suosia nastarenkaita, joiden pito on kitkarenkaita parempi. Kokemattomuutesi vuoksi saatat aliarvioida jäisen tien ajamiselle asettamat haasteet, jolloin pitävä nastarengas on oivallinen apu.

Toisaalta osa kuljettajista on sitä mieltä, että kitkarenkaiden ajo-ominaisuudet ovat nastarenkaita paremmat, mutta tämäkin on osittain makukysymys. Voikin olla hyvä idea kokeilla sekä nastarenkaita että kitkarenkaita ennen ostopäätöksen tekoa, jos tunnet itsesi epävarmaksi. Lisäksi kannattaa muistaa, että epävarma kuljettaja saattaa hyötyä kitkarenkaiden käytöstä kevään alkupuolella sekä syksyn alussa, koska kitkarenkaat saa vaihtaa auton alle nastarenkaita aikaisemmin ja ne saa myös pitää auton alla pidempään. Jos talvinen sää sattuu yllättämään, on kitkarenkailla ajaminen kesärenkaita turvallisempaa.

Pohdi omaa ajokokemustasi

Osa kuljettajista on sitä mieltä, että käytettäessä nastarenkaita, kuuluu niistä ajon aikana tarpeetonta ääntä. Tästä syystä osa suosii kitkarenkaita. Tämäkin on osittain makukysymys eikä monia autoilijoita nastarenkaiden käytöstä aiheutuva ääni haittaa lainkaan.


messages.blogsearch

messages.blogcategories